Identificatie

Sinds 1 juli 2008 moeten alle paardachtigen in België gechipt zijn. Wij beschikken over de nodige certificatie om de identificatie van uw dier volledig in orde te brengen.

www.horseid.be

Praktivet paard
Praktivet paarden identificatie

Vaccinatie en ontworming

Een (half)jaarlijkse vaccinatie tegen griep, tetanos en rhinopneumonie is sterk aanbevolen en zelfs verplicht bij bepaalde evenementen. Ook het ontwormen van uw paard is enorm belangrijk. Wormbesmettingen zijn een onderschat probleem en vragen een correcte aanpak. Wij staan u bij met deskundig advies en treffen de nodige maatregelen indien nodig. Bovendien hebben we steeds verschillende ontwormingspasta’s op voorraad.

Praktivet vaccinatie paarden

Echografie

Wij beschikken over een draagbaar echografietoestel waarmee we o.a. voor vruchtbaarheidsbegeleiding zorgen: zo kunnen we het meest geschikte tijdstip voor bevruchting bepalen en 18 dagen later bekijken we of uw merrie drachtig is. Voor een echo van de pezen of gewrichten verwijzen we door naar een collega die hierin gespecialiseerd is.

Praktivet echo paard
Praktivet echobeeld voorplanting paard
Praktivet paard echografie

Chirurgie

We kunnen een aantal ingrepen met de nodige zorg bij u thuis uitvoeren. Vaak is dit ook in het voordeel van het dier zelf. Na bv. een castratie kan de hengst best in zijn eigen vertrouwde weide ontwaken, waar het risico om zich te blesseren het meest beperkt is.

Praktivet chirurgie paard